Kraamzorg: Wat u moet weten

Kraamzorg Rotterdam

Kraamzorg: Wat u moet weten

Verwacht je een baby? Gefeliciteerd! Het krijgen van een nieuwe baby is een van de spannendste en angstaanjagendste periodes in je leven. Niet alleen ervaar je nieuwe emoties, je moet ook op zoek naar een nieuwe dokter, je inschrijven voor prenatale lessen, kinderopvang regelen en van alles kopen voor je nieuwe kleintje. Als je een aanstaande moeder bent en probeert uit te zoeken waar je kunt bevallen of hulp kunt krijgen bij de postpartumzorg, dan is dit artikel iets voor jou. Zwangere vrouwen hebben tegenwoordig zoveel keuzemogelijkheden als het gaat om kraamzorg! Dit artikel gaat over alles, van verzekeringsdekking voor kraamzorg tot de verschillende soorten verloskundigen en thuisbevallingen. Lees verder om alles te weten te komen wat u moet weten over kraamzorg

Wat is inbegrepen in de kraamzorg?

Hoewel elk gezondheidsplan anders is, omvat kraamzorg gewoonlijk de volgende diensten: – Prenatale zorg: Prenatale zorg is een van de belangrijkste aspecten van kraamzorg. Het omvat regelmatige prenatale bezoeken met uw zorgverlener, voedingsadvies, en het volgen van de groei en ontwikkeling van uw baby. – Bevallingsdiensten: Als u klaar bent om te bevallen, moet u een plaats van bevalling kiezen. Traditioneel bevielen de meeste vrouwen in ziekenhuizen, maar tegenwoordig kiezen veel vrouwen voor een thuisbevalling. – Postpartum zorg: Dit is de zorg die je krijgt na je bevalling. Het omvat regelmatige controles, borstvoeding advies, en informatie over mogelijke complicaties en hoe daarmee om te gaan. – Geboortelessen: Sommige ziektekostenverzekeringen omvatten geboortecursussen als onderdeel van de kraamzorg.

Verzekering voor kraamzorg

Als je een ziekenhuisbevalling wilt met een vroedvrouw en postpartumzorg, kan kraamzorg duur worden. Verloskundigen rekenen tot $5.000 terwijl ziekenhuizen tot $15.000 rekenen voor slechts één nacht. Als u een zorgverzekering met een hoog eigen risico hebt of geen verzekering hebt, kunt u een kraamzorgverzekering afsluiten. Een kraamzorgverzekering dekt prenatale zorg, ziekenhuiskosten en postpartumzorg. Sommige plannen dekken ook prenatale screenings en genetische testen. De gemiddelde kosten van een kraamzorgverzekering bedragen $600 per maand. Een kraamzorgverzekering is voordelig als u een ziektekostenverzekering met een hoog eigen risico hebt, als zelfstandige werkt of als ondernemer bent.

Soorten aanbieders

Afhankelijk van waar u woont en uw ziektekostenverzekering, heeft u verschillende mogelijkheden om een zorgverlener te kiezen. Enkele kraamzorgaanbieders zijn: – Ob-gyns: Een verloskundige is een medisch specialist die een vier jaar durende opleiding in de verloskunde en gynaecologie heeft gevolgd. Deze artsen zijn gespecialiseerd in zwangerschap, anticonceptie en gynaecologische zorg. – Vroedvrouwen: Vroedvrouwen zijn opgeleid om normale zwangerschappen en geboortes te behandelen, maar ze kunnen geen medische complicaties behandelen. Zij mogen ook geen postpartum zorg verlenen. – Verpleegsters-midvrouwen: Deze vroedvrouwen zijn opgeleid om normale zwangerschappen en geboortes te begeleiden en postpartum zorg te verlenen.

Hoe vind je de juiste zorgverlener?

Wanneer u een zorgverlener kiest, wilt u er zeker van zijn dat deze wordt gedekt door uw ziektekostenverzekering en dat hij/zij op de hoogte is van uw specifieke behoeften. Voordat je een arts kiest, moet je er zeker van zijn dat: – Ze worden gedekt door uw zorgverzekering. – Ze ervaring hebben met verschillende soorten zwangerschappen. – Ze ervaring hebben met jouw specifieke gezondheidsproblemen. – Of ze op een tijdstip werken dat bij jou en je gezin past.

Moet je thuis bevallen of in een ziekenhuis?

Dit is een terechte vraag en het antwoord hangt af van het soort zwangerschap en het soort gezondheidsproblemen dat u heeft. – Als u een normale zwangerschap met weinig risico hebt en geen gezondheidsproblemen, kunt u ervoor kiezen thuis te bevallen. – Als u een hoogrisicozwangerschap hebt of bepaalde gezondheidsproblemen, zoals diabetes of hoge bloeddruk, moet u in een ziekenhuis bevallen.

Voor- en nadelen van thuis en in het ziekenhuis bevallen.

Thuisbevallingen worden steeds populairder omdat mensen zich meer bewust worden van de complicaties die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en de bevalling. – Thuisbevallingen zijn goedkoper dan bevallingen in een ziekenhuis. Je betaalt alleen voor de diensten van je verloskundige, terwijl je in een ziekenhuis voor een heel team moet betalen. – Omdat je in een vertrouwde omgeving bevalt, heb je minder kans op onverwachte complicaties. – Als er toch iets misgaat, bent u dichter bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Wanneer moet je naar een vroedvrouw in plaats van een gynaecoloog?

Een gynaecoloog is een arts die gespecialiseerd is in de vrouwelijke reproductieve gezondheid. Vroedvrouwen zijn zorgverleners die gespecialiseerd zijn in zwangerschap, bevalling en geboorte. Vroedvrouwen kunnen prenatale zorg verlenen, baby’s ter wereld brengen en postpartum zorg verlenen. – U moet naar een vroedvrouw gaan als u een normale zwangerschap hebt met weinig risico en als u van plan bent thuis te bevallen. – U moet naar een gynaecoloog als u een zwangerschap hebt met een hoog risico of als u specifieke gezondheidsproblemen hebt die medische aandacht vereisen. – U moet naar een gynaecoloog gaan als u een normale zwangerschap hebt met een laag risico en in een ziekenhuis wilt bevallen. – U moet naar een vroedvrouw gaan als u een zwangerschap met een hoog risico hebt en thuis wilt bevallen.

Dat is waar het op neerkomt.

Het kiezen van de juiste kraamzorgverlener kan ontmoedigend zijn, vooral als u te maken krijgt met zwangerschapscomplicaties. Als u niet zeker weet welk type zorgverlener het beste voor u is, ga dan naar forums en praat met andere zwangere vrouwen. Zij kunnen u helpen de beste kraamzorg voor u en uw baby te vinden!